fbpx 43715488
ioga2020-05-11T11:13:59+01:00

Fer ioga es entrar en un procés d’apertura, neteja física i mental que et porta un millor equilibri psico físic i coneixement de tu mateix-a.

BENEFICI FÍSIC

To, flexibilitat, relaxació i millor esquema corporal. Reducció de tensions i molesties musculars i articulars.

Asana és estabilitat, comoditat, ment relaxada i saber escoltar-se

Comences a entendre la relació entre el cos i la ment.
Pots guanyar força, flexibilitat, relaxar-te i trobar-te més equilibrat i present.

RESPIRACIÓ

Alliberar la respiració aporta innumerables beneficis físics, mentals i emocionals. Et porta al present, aquí i ara.

Pranyama és el treball que es fa en ioga a través la respiració

El procés de descobrir la respiració al cos, natural o manipulada, segons convingui, és una manera d’aprendre a calmar la ment, millorar la concentració i gestionar millor les emocions.

MENT I EMOCIONS

Si fas forta la teva ment, les teves decisions a la vida seran cada dia millors

De què serveix un cos fort amb una ment feble?

Aquí l’atenció i la concentració formen part de cada sessió.
Pots trobar la calma i serenitat en totes les nostres pràctiques físiques o meditatives.
Horaris i preus

El ioga a YogaOm Vilanova

El ioga a YogaOm Vilanova

El ioga que ensenyem beu de fonts del ioga tradicional de l’Índia. Sense perdre aquest lligam amb el seu origen, fem alhora una traducció dels termes i sentit del ioga perquè sigui entenedor per a tothom. Aquí trobaràs un ioga fàcil i altament beneficiós per reduir l’estrès i les tensions físiques i mentals.

L’objectiu és, des de bon començament, tenir un moment i un espai per donar-te atenció a tu mateix-a. Tot el dia anem amunt i avall, atenent les necessitats dels altres a la feina, conduint, la família, amics, etc. I tu per a quan?

Doncs amb la pràctica del ioga sentiràs el retrobament intern, tindràs la sensació de fer un viatge cap al teu interior, on començaràs a realitzar com estàs, les teves necessitats i a fer neteja de tota la tensió i agitació que et sobra.

La conseqüència és una millora del teu auto coneixement, el guany de la sensació d’integració, pau i serenitat, com  quan tornes a un lloc on et sents com a casa, on pots descansar i recuperar la teva energia i el sentit de les coses.

Cuidem el cos i la ment

Cuidem el cos guanyant to, flexibilitat i a través de la relaxació. Arribem a la ment i re establim un estat de benestar i equilibri intern i profund. És un treball fàcil, adaptat per tothom, a través de les postures i diferents tècniques de relaxació i respiració del ioga i meditació.

No fem postures o exercicis acrobàtics. El ioga és per tothom. No importa si ets poc flexible o nerviós. Llavors el ioga t’anirà molt bé per millorar el teu estat físic i mental.

En resum, trobaràs un lloc agradable, amb un professor amb molta experiència, on tindràs el temps per sentir-te a tu i fer pràctica que et permetrà eliminar les tensions físiques i mentals, adquirint equilibri, benestar i tranquilitat.

Beneficis del ioga

Te molts beneficis. Alguns d’ells son la reducció de tensiones, d’agitació mental, malestars físics, més consciència postural i i reducció de l’estrès. Es una barrera contra moltes malalties d’origen psicosomàtic. Tot plegat, otorga més salut, serenitat, calma i benestar interior.

BASES TRADICIONALS DE LA NOSTRA ESCOLA

El professor, Joan Carles López, es va iniciar al ioga al 1992 amb el professor Jaume Chalaman. Al 2003 va continuar a l’escola tradicional de la Índia, Kaivalyadhama Yoga Institute, on es va formar com a professor de hatha ioga i va obrir relació amb diferents professors i mestres del ioga. Des de llavors ha continuat regularment viatjant a la Índia i visitant aquests mestres (Swami Mahesananda, Swami Sunil, Dr. Bhole, Swami Vedananda) per formar-se i aprofundir en el coneixement del ioga.
El ioga ensenyat a la nostra escola és llavors un ioga amb base tradicional i enfocat alhora a les necessitats quotidianes de la nostra societat occidental.

‘Ha’- Sol; ‘Tha’- Lluna; ‘Yoga’- Unir o connectar. Refereix als aspectes oposats, a la dualitat del fet de viure entre els pars oposats com a llei de la natura a la que estem subjectes. Hatha yoga és la ciència d’entendre, conquerir i transcendir aquesta dualitat. Es un treball que comença pel cos i acaba per la ment, que abasta dels aspectes més evidents als més subtils de la nostra existència. Una exploració que es fa a través del cos i la ment, buscant l’arrel de la nostra felicitat o miseria, per viure més equilibrats.
Es el ioga del savi Patanjali. Ens ofereix una forta base psicològica i filosòfica del ioga, així com moltes pràctiques i indicatius del camí del ioga. Ens convida a practicar el ioga amb l’objectiu de conèixer i gestionar els diferents comportaments de la nostra ment. Es busca l’equilibri i serentit per aprofundir en el coneixement d’un mateix per alliberar-nos de les causes pròpies que ens generen desequilibris i patiment. És un camí en el qual ens trobem igualment amb la dualitat del cos, la ment i el fet de viure, i que volem entendre i superar a través de l’autoestudi i pràctica del ioga.

Al nostre Centre, les pràctiques són del Hatha Yoga Clàssic i del Raja Yoga de Patanjali.
Les tècniques són a través del cos, la respiració i la ment, atorguen diferents beneficis psico somàtics i un millor coneixement i gestió d’un mateix. Una vegada que les coneguis, et portaran normalment a una experiència final d’equilibri, benestar i serenitat.
Físicament treballen l’esquema corporal, la tonificació, l’elasticitat i la relaxació dintre les necessitats d’un cos saludable per poder seure estable i fer altres pràctiques del ioga en relació a la respiració i la meditació. Les asanes, respecte a la salut del cos, són considerades «exercicis higiènics», per què busquen també el benefici intern en diferents organts i sistemes del cos.
La ment és molt important. És el centre d’operacions del nostre dia a dia. Atenció, concentració, memòria, pensaments, emocions, intel.lecte i més són funcions de la nostra ment. Si aconsegueixes equilibrar-la i conèixer millor com funciones en l’àmbit mental, podràs alliberar-te de les tensions mentals i els seus efectes sobre el teu cos i la teva vida.

Rebràs en conseqüència tota mena de beneficis en la teva salud física i mental. Quan això, per la pràctica repetida i constant, comença a influir positivament en la teva personalitat, els beneficis expandiran en altres espais de la teva vida.

Testimoni dels alumnes de ioga

F.U.

Practico Yoga y Pilates. Lo hago para mantener el cuerpo activo, tonificar, estirar, flexibilizar un poco y reducir molestias de espalda. Me siento más ágil y activa y el yoga me relaja.

Recomiendo YogaOm Vilanova porque las clases me gustan bastante. También el poder combinar yoga y pilates, y poder recuperar las clases.

N.J.

Practico Yoga y Pilates. Me ayuda a reducir molestias, fortalecer la espalda y ganar flexibilidad. Me ha dado beneficios sobre la respiración y el tener más consciencia de mi cuerpo. Cuando lo practico me siento más ágil y no me duele la espalda.

Recomiendo YogaOm Vilanova por la atención personalizada que da el centro.

C.H.

Practico Yoga. Cuando pienso en los beneficios, la verdad es que no sabía que iban a ser tantos. Me ha ayudado a buscar mi espacio tranquilo, mis buenos hábitos al comer, dormir, a darme el tiempo que necesito, alimentarme mejor,… Desde que practico, voy mucho más tranquila y mi entorno lo nota. Me ayuda a tener más orden en mi vida. He aprendido a respirar mejor, a disfrutar la paz después de cada sesión, aumentar el poder de concentración. Me ha dado un mayor conocimiento de mi cuerpo y reconocer y entender mejor la relación entre mi cuerpo y mi mente. El conocimiento de mi cuerpo en relación con mi mente me ayuda a gestionar mejor mi estrés, equilibrar mis emociones…es como si yo fuera mi médico.

También he asistido a los retiros y el curso GEB de Sofrología. Todo me ha encantado y sido muy útil.

Agradecida al profesor, Juan Carlos, por su dedicación, delicadeza y paz que siempre transmite.

 

Ñ.D.

Practico yoga. Me apunté con los objetivos de fortalecer espalda y relajarme. He aprendido a relajarme y la espalda está más fuerte, aunque podría estarlo más si viniese a todas las clases.

El yoga me ha enseñado a calmar la mente. Esto me ha beneficiado mucho a nivel personal y profesional, además de aportarme bienestar y paz. Me ha enseñado a discriminar y analizar situaciones tensas o estresantes, priorizando lo más importante, evitando la carga emocional tóxica.

Recomiendo YogaOm Vilanova por la sensación de paz al entrar y al acabar la sesión, y por la diversidad de actividades, además de los cursos.

N.T.

Practico yoga. Las molestias en la espalda han mejorado y he aprendido a relajarme, poniéndolo en práctica.

La práctica me ha dado los beneficios que buscaba. También más tranquilidad, auto gestión de las situaciones, positividad, etc. Los beneficios obtenido influyen favorablemente en mi trabajo gestionando situaciones y momentos de manera que se solucionen y me afecten lo menos posible.

Recomiendo YogaOm Vilanova porque me gustan la flexibilidad de horarios y el ambiente sincero y relajado.

 

B.Ñ.

Practico yoga. Buscaba mejorar mi estado mental y calmar mi mente. Me ha ayudado mucho. Otros beneficios que me ha dado la práctica del yoga son que tengo la espalda más fuerte y estoy más flexible que antes. En el trabajo afronto los problemas con más calma y sobretodo los afronto con más claridad.

Me gusta la tranquilidad del centro. Las clases son parecidas pero diferentes a la vez. He aprendido a estar tranquila y relajarme cuando estoy más gente.

Recomiendo YogaOm Vilanova porque me gusta mucho la práctica que hacemos en clase y me noto mucho mejor físicamente.

N.S.

Practico yoga. Me apunté para reducir molestias y aprender a relajarme. Lo he conseguido en gran medida. He aprendido a conectar con mi cuerpo, sobre todo el tema de la respiración. Me ha ayudado en la reducción de molestias de espalda y cervicales.

Recomendaría YogaOm Vilanova por ser un centro pequeño con un trato más personalizado.

B.M.

Practico ioga. Volia treballar el cos i la ment i ho estic aconseguint. També la part emocional està més equilibrada. M’ajuda en el dia a dia sobretot en l’acceptació i la flexibilitat mental i física.

Recomano YogaOm Vilanova pel benefici que s’aconsegueix en l’equilibri cos,ment i emocions.

M.N.

Practico ioga. Els meus objectius són la flexibilitat corporal i mental. Estic treballant. La pràctica em porta al silenci i em sento més en pau.

Recomano YogaOm Vilanova per la bona base de la pràctica del professor.

N.H.

Practico Yoga y Pilates. Me apunté buscando bienestar, mejor estado físico y mental, aprender a relajar y calmar la mente. Básicamente todos. La práctica aquí me ha ayudado a conseguirlo, además darme mejora mental. He aprendido también a respirar mejor, saber evadirme de situaciones de estrés y controlarlas mejor.

Recomiendo la práctica en YogaOm Vilanova por la paz y el bienestar que me aporta.