fbpx 43715488

El ioga de la ment i la meditació

EL IOGA DE LA MENT I LA MEDITACIÓ:  IOGA DE PATANJALI

Patanjali va ser un savi iogui de l’Índia del segle IV a.c., tot i que també es barallen altres opcions. El seu ioga és una compilació de la tradició del ioga amb influències d’altres corrents espirituals com el budisme, fins llavors. S’anomena també asthanga ioga tradicional o ioga de la ment.

Patanjali és segurament el màxim exponent de la filosofia del ioga, una de les 6 filosofies ortodoxes de l’Índia. Recull una visió completa del camí del ioga, un estudi del funcionament de la ment i dels obstacles que hem de superar per adquirir una ment estable i equilibrada.

El seu ioga ens ha arribat en forma d’aforismes del ioga (sutras) en quatre capitols. Està dividit en vuit passes (veugeu dibuix) i s’orienta especialment al treball de coneixement i depuració de la ment per alliberar-la i adquirir el coneixement espiritual.

Tenir uns coneixements mínims del ioga de Patanjali és enriquidor per qualsevol persona, especialment si vol entendre el ioga, especialment en relació amb el funcionament de la ment, però també molt més enllà, de valors, de recerca de felicitat, i en un sentit ampli, de recerca existencial. Conèixer Patanjali ens ajuda a entendre, orientar i enriquir la pràctica del ioga. Conté recursos per aplicar a la pràctica el ioga, per relacionar-nos amb els altres, ens obre a un món intern d’experiències i de reflexió, de causes i efectes, i sobretot, es converteix en un camí d’auto coneixement i superació personal.

VER VIDEO INTRODUCTORIO A PATANJALI PARA TALLER 6 JULIO 2019

 

By |2019-06-28T14:52:58+01:00junio 28th, 2019|ioga, meditación, Uncategorized|Comentarios desactivados en El ioga de la ment i la meditació